Elke dag staan we voor nieuwe uitdagingen. Met onze devices zijn we 24/7 connected. Op het werk moeten prestaties geleverd worden. Familie en vrienden vragen aandacht en onze vrije tijd vullen we met uitgaan, hobby's en andere activiteiten. Dat leidt ertoe dat we nauwelijks rust hebben en vaker vermoeid zijn. Daarbij komt dat we geen tijd hebben goed te eten, we zitten teveel, bewegen te weinig en slapen slecht. Ons lichaam geeft signalen, maar we zijn meester geworden in het negeren ervan. Conclusie: we zijn en voelen ons steeds minder vitaal. Conclusie: we zijn én voelen ons steeds minder vitaal.” Grenzeloos Vitaal richt zich op individuen en organisaties. Bij bedrijven is er groeiende aandacht voor vitaliteit. “Maar wat ik vaak zie is dat er fruitschalen neergezet worden en sportabonnementen worden uitgedeeld… een one size fits all-oplossing. Dan blijft het bij een enkel event of training, maar er wordt niet doorgepakt.”

Vitaliteitsschijf:
Grenzeloos Vitaal hanteert een ‘vitaliteitsschijf’ om dit thema inzichtelijk te maken. In de eerste stap wordt gekeken hoe iemand zich voelt en waar die persoon naartoe wil. Vervolgens is er de levensstijl: beweegt iemand voldoende, hoe is het eetpatroon en gunt iemand zichzelf rust. Het derde onderdeel is psychologie. Silke: “Dan kijken we bijvoorbeeld naar belasting en belastbaarheid van het individu. De mate van vitaliteit bepaalt mede of het glas half vol of half leeg is.”

Werk-privebalans:
Bij het volgende onderdeel van de vitaliteitsschijf wordt gekeken naar de omgeving. Silke: “Hoe is de werk-privébalans? Kun je thuis ontspannen? Wat verwacht de werkomgeving van jou en hoe ga je daarmee om? Wat is iemands basisgedrag en hoe verhoudt zich dat tot de werk- en privésituatie? Met een persoonlijkheidsanalyse brengen we in kaart waar voor iemand de sleutels liggen tot verbetering. De vraag is: ben je dichtbij jezelf of sta je ver weg van jezelf.” Het laatste, maar cruciale onderdeel van de schijf gaat over iemands talenten en drijfveren. “Elke mens wil iets zinvols bijdragen. Wat drijft je? Krijg je energie van wat je doet of kost het juist energie?”

Bedrijven:
Vitale medewerkers vormen vitale organisaties en andersom zorgen vitale organisaties voor vitale medewerkers. Binnen bedrijven is het belangrijk dat het management de vitaliteitsaanpak echt ondersteund. Dit vraagt onder andere een diepgaand begrip van het thema en het uitdragen ervan. Duurzame inzetbaarheid is het gevolg van hoge vitaliteit. Grenzeloos Vitaal maakt gebruik van tools van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). "Zo kun je inzichtelijk maken wat duurzame inzetbaarheid oplevert. Vitaliteit is maatwerk. Of het nu gaat om een workshop of een compleet vitaliteitsprogramma. We willen werkgevers en werknemers bewust maken van hun rol en verantwoordelijkheid rondom het onderwerp en ze inspireren een vitale werkomgeving en leefstijl te ontwikkelen. Een vitale leefstijl als onderdeel van de dagelijkse routine. Silke: "Meer
vitaliteit = meer energie = meer plezier.